Archiv: 2022/2023 | 2021/2022 | 2020/2021 | 2019/2020 | 2018/2019 | 2017/2018 | 2016/2017

ŠKOLNÍ ROK 2019/2020

 

HURÁ PRÁZDNINY (26.6)

Všem dětem přejeme pěkné prázdniny, hodně sluníčka, žádný úraz, hodně báječných výletů a vzrušujících dobrodružství, mnoho krásných večerů u táboráku, málo televize, hodně spánku, málo deště, hodně zážitků, málo stesků, hodně dopisů, málo nudy, hodně nových kamarádů, málo problémů, hodně lásky, málo klamu, hodně zmrzky, málo nemocí, hodně poznání, málo učení, hodně cestování a šťastných návratů, … prostě prázdniny, jak mají být a s tím, s kým chcete být.

                                                                                                                       Vaše paní vychovatelky

NOVÉ HŘIŠTĚ (18.5.)

Rádi bychom poděkovali našemu zřizovateli za velmi krásný a hodnotný dar - nové hřiště. Děkujeme všem, kteří se jakoukoliv prací podíleli na tomto díle. Naše děti se mohou nyní vydovádět na trampolínách, postavit něco krásného na novém pískovišti, pohoupat se na houpačce a namalovat barevný obrázek v altánku. Svou sílu, zručnost a nápaditost předvést v lanovém centru… Nechybí ani opěrná zeď, kde se můžou děti posadit a povídat si svá tajemství. Všechny nové prvky jsou i krásně sladěné. Věříme, že všichni si nové hřiště brzy oblíbí a prožijí zde krásné chvíle.

 

DEN MATEK (10.5.)

Každým rokem připadá na druhou květnovou neděli krásný svátek a to DEN MATEK. Letos připadl tento den na 10. května. Každý z nás má tu svoji nejkrásnější, nejlepší, nejhodnější, no prostě nej MAMINKU.

Pravidelně přicházíme s pásmem básniček pro maminky. Z důvodu pandemie, jsme živě nemohli recitovat v obecním rozhlase. Technika je ale mocná a tak ze záznamu kytičku básniček přednesly děti z družinky všem maminkám.

 

Vážení rodiče a milé děti,

po dobu nepřítomnosti v družince si spolu můžete více hrát a tvořit.

Nevíte někdy jak? V nových záložkách jsou:

                             TVOŘIVÉ ČINNOSTI

                             HRY PRO VOLNÝ ČAS

                             ÚKOLY PRO CHYTRÉ HLAVIČKY

snad najdete návod a inspiraci.

Všechny vás moc zdravíme. Opatrujte se.

                                                                          Vaše paní vychovatelky

 

MALÍ ZDRAVOTNÍCI (18.2.)

Příjemné odpoledne jsme společně prožili 18. února, kdy jsme se všichni stali malými zdravotníky. Navštívila nás zdravotní sestřička Dáša, která s námi zopakovala základy lidského těla. Vysvětlila základní principy první pomoci, včetně resuscitace. Nechyběl ani malý testík znalostí a sladká odměna. Na závěr jsme si prakticky vyzkoušeli probírané postupy. Beseda nám všem byla velkým přínosem a sestřičce Dáši tímto děkujeme.

 

MISS PYŽAMÁK (28.1.)

V úterý 28. ledna odpoledne jsme si uspořádali v tělocvičně Pyžamovou párty. Sešla se všechna oddělení naší školní družiny, a přestože jsme byli všichni v pyžamu, party rozhodně ospalá nebyla. S pomocí chlapců z 9. třídy jsme měli tělocvičnu dokonale ozvučenou a s pomocí mikrofonu jsme se dokázali domluvit i v tak velkém počtu. Tentokrát jsme nesoutěžili, ale hráli si a bavili se jako kamarádi všichni společně. Všechny zajímavé modely spolu s našimi oblíbenými plyšáky jsme zhlédli na naší módní přehlídce a potleskem ohodnotili všechny zúčastněné. V této soutěži nebylo vítěze ani poraženého, protože se nám líbili úplně všichni. Odpoledne se vydařilo a domů si každý odnášel sladkou medaili.

 

VÁNOČNÍ BESÍDKA (19. 12.)

Poslední týden v tomto roce jsme si čekání na Ježíška zkrátili vánoční besídkou. Ježíšek za námi přišel a přinesl nám spoustu dárků, ze kterých děti měly velkou radost. Společně jsme v krásně nazdobené družince zpívali koledy, povídali si o vánočních tradicích a hráli si s novými hračkami.

PŘEJEME VŠEM KRÁSNÉ A  POŽEHNANÉ VÁNOCE.

 

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA (6.12.)

Když procházel Mikuláš, nezapomněl se zastavit i u nás. Naložil nám neskutečně velký a úžasný dárek. Nevěřili jsme vlastním očím. Ano, přinesl nám stolní fotbálek. Velké díky patří Spolku rodičů a přátel školy, neboť on mu ukázal cestu k nám.

 

PEČENÍ PERNÍČKŮ (20.11.)

Pečení perníčků má dlouholetou tradici. Do českých zemí se údajně dostaly v první polovině 14. století. Žáci čtvrté třídy se společně vydali do cvičné kuchyňky, kde strávili krásné, voňavé odpoledne. Nejprve byla módní přehlídka barevných zástěrek. Paní vychovatelka předem připravila těsto a děti pak s chutí pokračovaly. Rozdělily se do čtyř skupinek a každý z nich si vyválel, vykrojil, upekl i zabalil své vlastní perníčky.

Pečení děti sice moc bavilo, ale nejvíce se těšily na ochutnávku s prvňáčky. Všem se perníčky povedly a některé děti je hrdě nesly domů i svým rodičům.

 

S PODZIMNÍČKY U ČAJE A SVÍČKY (12.11.)

Počasí se tento týden zhoršilo, a tak jsme se všichni na čaj u svíček opravdu těšili. Děti si v družinkách během minulého týdne vytvořily podle svých představ své Podzimníčky, se kterými se 12. listopadu posadily ke společnému stolu. Nikdo si nezapomněl přinést svůj oblíbený čaj a také se našlo něco sladkého na zub. U šálku čaje jsme se něco dozvěděli i o čaji samotném. Podle vůně jsme pak poznávali různé čajové bylinky a nakonec zkusili experimentovat s čajem z kouzelné bylinky - slézu, který barvil čaj do modra. Prožili jsme všichni ohromné odpoledne a ani jsme si nevšimli, že se venku rozpršelo.

 

BRAMBOROVÁNÍ ( 22.10.)

Během minulého týdne si děti přinášely brambory, o kterých jsme se učili básničky a písničky. Nechyběla ani historie a příprava této úžasné pochutiny. V úterý 22. října se opět celá družinka sešla na společně strávené odpoledne BRAMBOROVÁNÍ. Sluníčko krásně svítilo a my jsme byli obdarováni bramborovou medailí, na kterou jsme se snažili získat co nejvíce tiskátkových bramboráčků. Na stanovištích jsme u nejstarších kamarádů plnili rozličné úkoly, po jejichž splnění jsme ochutnali různé druhy brambůrek. Nebylo to ale zadarmo! Brambo-hopsání, brambo-hod, brambo-puzzle, brambo- hledání, brambo-hokej, brambo-tisk, brambo- ping pong. Všichni jsme byli šikulové a tak jsme prožili opět zábavné a nezapomenutelné odpoledne v naší družince.

 

JAK JSEM POTKAL ZOO (24.9.)

Po krásných letních prázdninách se děti opět sešly ve školní družince, kde jsou pro ně na celý rok přichystány různé sportovní, vědomostní a umělecké soutěže. První celodružinková akce měla název JAK JSEM POTKAL ZOO. Děti kreslily, malovaly zvířátka a my jsme se ocitli v naší družinkové ZOO. Soutěžilo se i v různých disciplínách např. v pexesu, poznávání zvířátek na obrázcích, skládání rozstříhaných pohledů a procvičováním si paměti - kolik zvířátek jsme si zapamatovali. ZOO v naší družince jsme si náramně užili, protože děti byly šikovné a hodné.