Archiv: 2022/2023 | 2020/2021 | 2019/2020 | 2018/2019 | 2017/2018 | 2016/2017

2019/2020

 

Červen

Blíží se nám konec školního roku a pro páry to znamená loučení s prvním stupněm. Vaše pocity a zážitky z prvních školních let si můžete přečíst zde . D. Bayerová

 

Květen

Naši prvňáčci měli z koronavirových prázdnin snad nejmenší radost. Pro ně je ještě škola lákavým místem, nemožnost ji navštěvovat nesli mnozí velmi nelibě. Naše třída je však plná šikovných žáků, co se ničeho nezaleknou. Poctivě se všichni vzdělávali i na dálku. Většina z nich se pravidelně setkávala na výuce pomocí Skypu. Děti dostávaly každý týden nějakou „výzvu“. Splnění dokazovaly prostřednictvím zasílaných fotografií. Hledaly například písmenka ukrytá v přírodě, tvořily šifry z přírodnin, které pak ostatní děti na Skypu luštily. Vytvářely velikonoční dekorace, čarodějnice nebo poletuchy. Asi největší úspěch měla výzva kuchařská. Děti se jí zhostily s velkým nasazením. Výtvory si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Velké poděkování patří rodičům, kteří své děti ve všem velmi podporovali.

                                                                                     Mgr. Vendula Kovaříková

Tak jako všechny ostatní třídy se i my , páťáci, scházíme u pravidelné výuky na dálku. Vyžíváme k tomu Skype. Naše vyučování probíhá každý den od půl deváté. Probíráme spolu to nejdůležitější z matematiky a českého jazyka. Na to, jak taková výuka vypadá, se můžete podívat ve fotogalerii.

                                                                                          Dana Bayerová

Duben

Zápis do první třídy

I v „koronavirové“ době probíhají zápisy do prvních tříd. Na naší škole jsme se rozhodli pro pokus uskutečnit zápis on-line. Jak to u pokusů bývá, ani ten náš se neobešel bez technických problémů. Občas zlobil zvuk, občas obraz. Ale to nic nemění na tom, že jsme měli radost ze setkání s našimi budoucími prvňáčky a jejich rodiči. Děti byly moc šikovné, poznávaly číslice, písmena, geometrické tvary, zvířecí rodinky a s paní vychovatelkou si povídaly o pohádkách. Bylo to pro všechny takové zkušební virtuální setkání a všichni jistě doufáme, že se v září ve zdraví sejdeme ve školní třídě.

                                                                                       Dana Bayerová a Michaela Skácelová

 

BŘEZEN

Zdravé zuby – projekt

Jako každý rok patřil i letos začátek měsíce března na 1. stupni naší školy projektu Zdravé zuby. Cílem tohoto projektu je zlepšení zubního zdraví a prevence zubního kazu u dětí mladšího školního věku.

Děti v hodinách zhlédly krátkou pohádku „Bacil Emil – Jak potkal zubní kaz“. V českém jazyce se učily básničky o zoubcích, v hudební výchově zpívaly písničky o zubním kazu. V hodinách prvouky a přírodovědy byly pro děti připraveny pracovní listy s omalovánkami, kvízy, rébusy, soutěže a hry. V rámci výtvarné výchovy děti malovaly obrázky se zubní tématikou, zdravé a nemocné zoubky, usměvavé pusinky.

Projekt Zdravé zuby byl v jednotlivých třídách zakončen besedou se zubním preventistou panem Forejtem, kterého většina dětí zná z pravidelných návštěv v mateřské škole. Pan Forejt měl pro děti připravené názorné ukázky péče o chrup, děti si pod jeho odborným dohledem zkusily vyčistit své zoubky. Jeho zajímavé a poutavé vyprávění zaujalo nejen děti, ale také přítomné paní učitelky.

Projekt se nám velmi vydařil a už se jen zbývá rozloučit úryvkem z básničky: „Kdo chce zuby čisté mít, musí si je vyčistit!“

Za 1. stupeň Mgr. Martina Štefková

Únor

Naše škola byla oslovena Českým rozhlasem Zlín, aby nahrála pět lidových moravských písní. Tohoto úkolu se chopili žáci páté a druhé třídy a společně nacvičili pět lidových písní a pět lidových říkadel. Nahrávání proběhlo 25. 2. 2020. Vše bude odvysíláno v týdnu od 9. - 13. 3. 2020 v 6.50 hodin na vlnách Českého rozhlasu Zlín.

                                                                                                Mgr. Dana Bayerová

MASOPUSTNÍ  PRŮVOD

Měsíc únor je spojen s obdobím masopustu. Je to jeden z mála lidových zvyků, který se dodnes zachoval.

My jsme se rozhodli, že letos uspořádáme průvod masek. Celý měsíc únor byl věnován této tradici. Starší děti z páté třídy shromažďovaly informace, které se týkaly původu masopustu, menší děti se učily básničky, písničky a tanečky. Všichni si ve výtvarné výchově a pracovních činnostech zhotovili masky. A konečně nadešel 20.únor, na který se všichni už moc těšili. V průvodu nechyběla maska medvěda, kobyly, kominíka, smrtky a řemeslníků. Za doprovodu rytmických nástrojů se masopustní průvod vydal na svou první obchůzku, se zastávkami v mateřské školce, obecním úřadě, budově druhého stupně, v místním obchodě COOP a poslední zastávkou byla školní jídelna. Krátký program sestavený z písniček, básniček a tanečků sklidil u přihlížejících velký potlesk a úsměv.

Všichni jsme měli radost, že se naše premiéra " Masopustu" vydařila.

Za první stupeň Mgr. Ondová Blanka                             

 

PŘEHAZOVANÁ

Jako každoročně na naší škole,( 1.stupeň), je měsíc leden a únor věnován sportovním aktivitám a soutěžím.

Letos jsme se rozhodli uspořádat turnaj v přehazované. V lednu nejdříve proběhla třídní kola, byli vybraní nejlepší hráči, kteří ve školním kole svou třídu reprezentovali.27.01. se proti sobě postavily týmy ze IV. a V. třídy. Fyzicky i psychicky odolnější tým z V.třídy vyhrál oba zápasy. 13.02. sehrály zápas tým ze III. třídy a IV. třídy.  Bylo to opravdu nervy drásající utkání. Protože obě utkání skončila remízou, o výhře rozhodl třetí zápas, ve kterém vyhrál tým ze III. třídy o dva body .

Všem zúčastněným poděkování za bojovnost,odhodlání a týmového ducha.

1. místo - V. třída J. Kubíček, M. Trněný, V. Mrhálek, S. Gašicová, S. Žurmanová, R. Nakládalová

2. místo - III. třída A.Štefek, A. Chaloupka, A. Nezdařil, F. Vlasák, N. Sanislová, J. Zedníčková

3. místo - IV. třída R. Herodek, A. Doležal, K. Ludlová, T. Večerková, S. Navrátilová, E. Zubálová

Mgr. Blanka Ondová

 

„Stařenka muzika vypráví“

Toto je název hudebního programu, se kterým naši školu na konci ledna navštívil Mgr. Petr Drkula Ph.D. Kromě toho, že se zajímá o historii hudebních nástrojů, tak je také vyrábí a ukazuje, jak se na ně dříve hrálo.

Děti měly možnost prohlédnout si KOBZU-dřevěný strunný nástroj s řadou melodických a doprovodných kovových strun, GRUMLE-ocelový,ručně tvarovaný nástroj, KONCOVKU-dřevěný dechový nástroj, DVOJAČKU-dechový nástroj různého ladění, MOLDANKY-dechový nástroj nebo třeba FUJARKU.

Po odborném výkladu a praktických ukázkách panem Drkulou, dětem byly nástroje také zapůjčeny a mohly si hru na ně vyzkoušet.

Na závěr si všichni s velkou chutí zazpívali některé z lidových písniček.

Mgr. Jitka Bušová

PROSINEC

ŽIVÝ BETLÉM

Nad naší obcí Zdounky stojí zámek, který nám umožnil 27. prosince přivítat poutníky k prožití vánočního příběhu. Všichni jsme se rázem ocitli v Betlémě, kde nás srdečně přivítala naše paní ředitelka. Po dlouhém putování Josef s Marií našli útočiště ve stáji, kde se narodil Ježíšek. Na obloze zazářila hvězda a za zpěvu Gloria přitančili nejmenší andílci. Pastýři, kteří se od nich tuto novinu dozvěděli, sem od svého stáda připutovali. Poklonit se a obdarovat přichází i všichni ostatní. Za zvuku trub přijíždí na koních králové Kašpar, Melichar a Baltazar, kteří děťátku přivážejí cenné dary. Celý biblický příběh je prokládán  vánočními koledami zpěváčků a muzikantů pod vedením otce Martina. Jeho závěrečné slovo se dotklo každého srdce. A to bylo cílem – udělat druhým radost a ujistit je, že na světě není nikdo sám.

Ráda bych poděkovala všem, kteří jakýmkoliv způsobem na tomto krásném projektu spolupracovali. Zvláště rodině Vrškové za jejich vlídné přijetí a pohostinnost.

Mile nás potěšila velká účast diváků.

                                                                                                       Michaela Skácelová

 

Náš vánoční den – 2. třída

Na pátek 20. prosince jsme se všichni moc a moc těšili. Již týden před tímto dnem se nám ve vánočně ozdobené třídě začaly objevovat první dárečky pro kamarády. Paní učitelka pro nás měla připravené pokračování naší oblíbené knihy o velrybě Gerdě – Příběh moře a odvahy, ze které jsme si každý den četli, aby nám čekání na tento významný den rychleji ubíhalo.

V pátek ráno jsme si vyluštili vánoční osmisměrku a vyrobili si voňavý svícen z jablíčka a bonbonů na štědrovečerní stůl. Při vyrábění jsme si povídali o zvycích a tradicích. Také jsme během celého dne s chutí pojídali vánoční cukroví, které nám připravily šikovné maminky. A po velké přestávce to začalo! U stromečku jsme přednesli básničku O ztracené hvězdě betlémské a začali rozbalovat dárečky. To bylo radosti! Rozzářená očka a úsměv na tváři byl důkazem toho, že všichni dostali doopravdy krásné dárky od svých kamarádů.

Na závěr našeho vánočního dne jsme zhlédli film Ledová královna a poté už hurá domů, prožít s nejbližšími ty nejkrásnější svátky v roce, Vánoce!

 Mgr. Martina Štefková

Vánoční besídka v V. třídě

Vánoce v páté třídě

Po příchodu do školy jsme začali kreslit vánoční obrázky na tabuli a vybalovat cukroví a občerstvení, které nám nachystaly maminky. Potom jsme šli ven zapálit fontánky. Po návratu do třídy jsme vzali plech, nalili do něj vodu a pouštěli jsme lodičky. Všechny lodičky se nakonec spojily a svítily pohromadě. Požární hlídku u lodiček dělali Jenda, Mates, Štěpán a Eliška. Potom naše besídka pokračovala, každý z nás si připravil vystoupení. Viděli jsme kreslení na tabuli, hádanky, básničky a kouzlení. Všichni jsme se zapojili do vystoupení kluků, kteří tančili Gangamstyle. Celou besídku uváděla Renča s Maruškou. Po velké přestávce jsme si rozdávali dárky. Na závěr jsme si pustili film Jak dostat tatínka do polepšovny. Moc se nám dnešek líbil.

Sára Gašicová a Natka Voznicová

 

Vánoce

Roman Vymazal, Jan Vajgl

 Už tu máme po roce

Pohodové Vánoce,

I ptáček je naladěn,

Protože je Štědrý den.

 

Ježíšek už přichází

a stromeček rozzáří.

Utíkáme k babičce

Co bude mít v nadílce.

 

Vánoční pohoda

Natálie Voznicová, Sára Gašicová

 Vánoce jsou bílé,

mám ráda ty chvíle.

Když jsme všichni spolu,

u jednoho stolu.

Máme se všichni rádi

a všichni jsme kamarádi.

Na stole necháváme

talíř pro neznámé.

Po večeři pouštíme lodičky,

nádobí strčíme do myčky.

Potom krájíme jablíčka

a vznikne z toho hvězdička.

Rozbalíme dárky

a jdeme koukat na pohádky.

Všem přejeme krásné Vánoce

a uvidíme se zase v novém roce.

 

 

 Mikulášská nadílka


Se začátkem adventu dorazil do naší školy i Mikuláš se svými pomocníky. Pro nadílku jsme si všichni zašli do Kulturního domu a den jsme zahájili promítáním krásného, nového filmu Aladin. Bavil všechny, ale ke konci už bylo mezi diváky cítit napětí. Přijde, nepřijde, kterými dveřmi, bude mít v družině víc andělů nebo čertů? Budou na nás hodní a shovívaví nebo ví o všech prohřešcích a dnes nám je sečte?
A přišel! Čertů měl víc než andělů, věděl na nás všechno a nic nevynechal, ale za písničku nebo básničku nám odpustil. Čerti se čertili, andílci nadělovali a dopoledne uteklo jako voda.
Za zdárný průběh celé akce děkujeme Spolku rodičů a přátel školy, Sboru dobrovolných hasičů a pracovníkům Kulturního domu.

                                                                                                                                                                    Mgr. Jana Klanicová

 

Spolupráce s knihovnou – 2. třída

V letošním školním roce pravidelně se svými žáčky druháčky navštěvuji v rámci třídnických hodin místní knihovnu. Plynule jsme tak navázali na konec první třídy, kdy byly děti v květnu pasovány v knihovně na čtenáře.

Paní knihovnice pro nás má vždy připravenou zábavnou hodinu na daná témata. Při první návštěvě se děti dozvěděly, jak jsou v knihovně rozděleny knihy, jak si je mohou správně půjčovat, kde se knihy nakupují a zejména, jak se všichni ke knihám máme správně chovat. Druhá návštěva patřila klasickým pohádkám. Čekala na nás Pokladnice pohádek, děti poznávaly jednotlivé pohádky, pohádkové postavy, řešily pohádkové kvízy, rébusy a také měly ve dvojicích vyluštit pohádkovou křížovku.  V rámci třetí návštěvy se děti seznámily s knihou o Maxipsu Fíkovi a také s Káťou a Škubánkem. Milá a hodná paní knihovnice Zrnová má pokaždé pro děti připravenou sladkou odměnu za jejich píli, vědomosti a šikovnost. V závěru každé návštěvy si děti mohou v dětském oddělení vypůjčit knihy, které se jim líbí, a které si chtějí přečíst. Ve škole si s dětmi o vypůjčených knihách povídáme, všichni mají možnost je svým kamarádům ukázat, doporučit jejich přečtení. Knihy, které děti přečtou, si poté zapisují do čtenářského deníku.

V naší třídě je velká spousta výborných čtenářů, kteří mají velmi pozitivní vztah ke knihám. Všechny děti se vždy na konec měsíce těší, protože ví, že nás čeká opět další návštěva knihovny. Velké poděkování patří paní knihovnici Zrnové a paní Horákové, které se nám vždy pečlivě věnují.

Mgr. Martina Štefková

 

Kouzelné Vánoce

Nejkrásnější čas v roce jsou kouzelné Vánoce. V úterý 10.12. jsme navštívili domovy pro seniory ve Vážanech a Strom života v Kroměříži. Přivezli jsme spoustu dárků od dětí z I. stupně, jejich rodičů a učitelů ze Zdounek. Děti z páté třídy svým pěveckým vystoupením potěšily babičky a dědečky. Někteří z nich se k dětem přidali nejen zpěvem, ale i doprovodem na hudební nástroje.

Chvíle, které jsme v domovech prožili byly „ kouzelné“ . Najednou jsme uviděli rozesmáté obličeje a radost v očích všech přítomných. Děkujeme všem rodičům a dětem, kteří se do projektu Kouzelné Vánoce zapojili. Děkujeme také panu starostovi Zdounek za pomoc s dopravou dárků a dětí.

                                                                              Za kolektiv I. stupně Mgr. Blanka Ondová

 

LISTOPAD

 

Vánoční jarmark

29.11.2019 se uskutečnil již tradiční vánoční jarmark.

Kolem náměstí bylo rozmístěno několik stánků, kde bylo možné  zakoupit si  občerstvení, či svařák na zahřátí.

Samozřejmě nechyběly ani stánky s výrobky  ZŠ a MŠ.

K pohodové vánoční atmosféře přispělo i vystoupení žáků naší školy.

Završením celé této akce bylo rozsvícení vánočního stromu, které započalo letošní advent. 

Mgr. Jitka Bušová

 

Sametová revoluce ve 4.třídě

30. výročí  "SAMETOVÉ revoluce" jsme si připomněli také s žáky 1.stupně naší školy.

Děti ze 4.třídy přinesly předměty, které byly vyrobeny a používány před rokem 1989.

Např. různé hračky, hlavolamy, knihy, nádobí, sešity svých rodičů, tranzistoráky nebo pověstnou síťovku.

Z těchto věcí jsme nainstalovali i malou výstavku pro ostatní třídy z 1.stupně.

Děti měly možnost začíst se do knih, pohrát si s hračkami, hlavolamy, vyzkoušet oblečení

a naladit retro tranzistoráky.

Ze všech předmětů byly děti velmi nadšené a  pohráli si s nimi lépe než se svými mobily a tablety.

Za zapůjčení děkuji všem rodinným příslušníkům.

Mgr. Jitka Bušová

 

Strašidelný podzim

Pátek 1. listopadu patřil na 1. stupni ZŠ ve Zdounkách projektu s názvem Strašidelný podzim. Děti přicházely do krásně vyzdobené školy, kterou tento den obsadil zlý skřítek Mechechulák. Všichni byli ve strašidelných kostýmech a připraveni splnit úkoly a skřítka tím z naší školy vyhnat. Děti ve smíšených družstvech plnili na jednotlivých stanovištích úkoly, za které dostávaly razítka. Prolézaly strašidelným tunelem, ve střevech – špagetách hledaly pavouky, házely míčky na ducha, strefovaly se do dýní, ve strašidelných pytlících po hmatu hledaly dané předměty a nechyběl slalom na koštěti mezi dýněmi. Děti také malovaly strašidelné obličeje na balónky a strašidelné obrázky. Poté následovala přehlídka a představení jednotlivých masek. A že se bylo na co dívat! Do naší školy totiž zavítala velká spousta skřítků, upírů, kostlivců, čarodějnic, víl a bludiček. Na závěr byly vyhodnoceny ty nejoriginálnější a nejhezčí masky. Celý den byl ukončen v jednotlivých třídách, kde měly paní učitelky pro děti připravené strašidelné příběhy, pracovní listy s úkoly a tematické písničky.

Projektový den se nám doopravdy vydařil, všichni jsme si ho užili s nadšením a úsměvem na tváři. A nyní se už můžeme s radostí těšit na nejkrásnější období v roce, na Vánoce!

Velké poděkování patří všem paním učitelkám, které tento den pro děti připravily. Také všem rodičům, kteří s dětmi doma nachystali krásné masky. Všem maminkám, které pro děti připravily pohoštění, nakoupily sladkosti a výzdobu do tříd.

Mgr. Martina Štefková

 

ŘÍJEN

 

Barevný podzim - 3.třída

Podzim pro nás znamená návrat do školy a učení. Zároveň se však jedná o období, které je nádherné, celá příroda se začíná vybarvovat těmi nejdivočejšími barvami a nastává čas pro různé podzimní zábavy.

Děti ze třetí třídy se s nadšením zapojily do říjnového projektu " Chutě a barvy podzimu".
Procházka přírodou pro ně byla inspirací ve výtvarné výchově, přinesené zbarvené listí, různé přírodniny přímo vybízely k vyrábění podzimníčků v pracovních činnostech. A protože k podzimu patří i vyřezávání dýní, mimochodem činnost u dětí velmi oblíbená, vstup do třetí třídy střeží dýňová strašidla.

Podzim je také časem příprav na zimu. O tom ,jak se na zimu připravuje lesní zvěř, nám přišel povykládat myslivec - pan Musil ze Cvrčovic. Myslivost je jeho velkým koníčkem, dětem přinesl na ukázku srnčí parůžky, obrázky ptactva , zvěře a vegetace, které se v okolí Zdounecka vyskytují. Děti se dozvěděly, že na území Zdounek jsou dvě chráněná území, přírodní památky Drážov a Kamenec, u obce Cvrčovice přírodní památka Včelín s teplomilnou vegetací.

Po celou dobu vyprávění děti se zaujetím poslouchaly. Na úplný závěr pan Musil přidal příhodu o nočním lovu na divočáka.

Takový byl náš barevný podzim.

Mgr. Blanka Ondová

Štrůdlování v V. třídě

V měsíci říjnu měli žáci prvního stupně za úkol zkoumat chutě a barvy podzimu. Pozadu nezůstali ani páťáci. Podzimními výkresy si vyzdobili třídu a chodby školy, vydlabali dýně, před školou vysadili vřesy a jarní cibuloviny a nakonec se rozhodli vlastnoručně upéct jablkové štrůdly. Oloupat jablka byl sice pro některé nadlidský výkon, stejně jako z hromady mouky vytvořit těsto. Ale dřina a špinavé ruce stály za to. Výsledek našeho štrůdlování si můžete prohlédnout ve fotogalerii.                                                                                            Mgr. Dana Bayerová

 

Chutě a barvy podzimu – 2. třída

Měsíc říjen patřil v naší třídě projektu Chutě a barvy podzimu. Krásné a teplé pozdní babí léto nás inspirovalo k tomu, abychom tímto projektem oslavili krásu tohoto ročního období. Povídali jsme si o ovoci a zelenině, kterou jsme zároveň ochutnávali a také modelovali. V hodinách výtvarné výchovy a pracovních činností jsme pracovali s přírodním materiálem. Otiskovali listy, vyráběli panáčky z dýní, dýně dlabali, tvořili závěsné mobily z šípků. V naší třídě nechyběla výstavka podzimních plodů, kaštanů, žaludů, šišek, větviček. V českém jazyce jsme recitovali básně o podzimu, v hudební výchově jsme se naučili zpívat píseň Pod naším okýnkem. Závěr projektu patřil papírovým drakům, dni s názvem Vyletěl si pyšný drak. Dráčky jsme s dětmi vyráběli, cvičili jsme s nimi. Ty nejkrásnější chvíle jsme však zažili při pouštění draků na poli u kapličky.

Po celoměsíční práci máme nádherně vyzdobenou třídu a školu a také hezké vzpomínky na tematicky zaměřené netradiční vyučování.

Mgr. Martina Štefková

ZÁŘÍ

 

Zahájení nového školního roku na 1. stupni ZŠ

Po slunečném a teplém létě jsme opět v krásně vyzdobené škole slavnostně přivítali všechny naše žáčky. Návrat do školy jsme zahájili projektem Prázdninové putování, kde jsme společně s dětmi zavzpomínali na prázdniny. Ve výtvarné výchově jsme naše vzpomínky malovali, starší děti v rámci slohu vzpomínky sepsali. Nechyběla ani výstavka Prázdninových deníků, upomínkových předmětů z cest, pohlednic a fotografií.

Protože naše škola u dětí rozvíjí čtenářskou gramotnost a pozitivní vztah ke knihám, čekala na děti ve čtenářském koutku také spousta nových knih. I v letošním roce budeme spolupracovat s místní knihovnou, s dětmi budeme knihovnu pravidelně každý měsíc navštěvovat. Měsíc září jsme také v naší škole zaměřili na dopravní výchovu a bezpečnost. V rámci vycházek děti poznávaly dopravní značky a prostředky, učily se orientovat v dopravních situacích.

I letos chystáme pro všechny naše žáky řadu školních akcí a projektů. V nejbližší době nás čeká projekt Chutě a barvy podzimu, projekt k 30. výročí sametové revoluce, Vánoční jarmark.

Nový rok bývá vždy plný očekávání, radostí i starostí. Přejeme našim žákům, aby se jim ve škole líbilo a chodili do ní spokojeni a velmi rádi. Učitelům samé hodné žáky, tolerantní a chápající rodiče a široké veřejnosti krásné a příjemné chvíle strávené na školních akcích.

 Za 1. stupeň Mgr. Martina Štefková

DVD (Den věřících dětí) 16. 9. 2019

 

Stejně jako v předchozích letech i v tomto školním roce zahájily děti výuku náboženství velkým společným setkáním v Kroměříži. Jako první jsme prožili mši svatou v kostele Panny Marie. Měli jsme za úkol připravit a přednést při ní přímluvy, které se dětem opravdu krásně podařily. Hned jak jsme se rozdělili do skupinek a označili barevnou páskou, vydali jsme se do Sokolského domu na divadelní představení žáků CZŠ „Z deníku Modroočka“. Vystoupení se nám náramně líbilo a malé herce jsme ocenili potleskem a kočičími jazýčky. Pak byla řada na nás, abychom předvedli svou zručnost, znalost a dovednost. Na farní a Podzámecké zahradě pro nás byly připraveny úkoly. Nechyběl ani společný oběd, kdy jsme si pochutnali na výborném řízku. Sluníčko svítilo a my jsme se zapojili do dalšího kulturního vystoupení. Nejstarší děti navštívily různá pracoviště Charity. I pro ně bylo připraveno divadelní představení „František blázen“. Společné zakončení celého DVD bylo na Velkém náměstí, kde jsme všichni dostali požehnání a písní „Na cestu s námi“ jsme se rozloučili. Cestou na autobus jsme stihli ještě zmrzlinu a houpačky. Prožili jsme opravdu překrásný a požehnaný den.  

                                                                                                Michaela Skácelová